Jump to content
Age of Civilizations
Sign in to follow this  
Eldrac

[Fixed] Game crash after army position editor

Recommended Posts

I have been creating my map and when i wanted to check if everything is okey it always crash now after i went in to army position editor and just clicked on a random province.

I have repaired and that didnt work, i tried to look in the files for something to edit and find nothing.

What shall i do?

Edit: Now it just crash when i try to load in my world

Edited by Eldrac
Spelling

Share this post


Link to post
Share on other sites
6 hours ago, Eldrac said:

I have been creating my map and when i wanted to check if everything is okey it always crash now after i went in to army position editor and just clicked on a random province.

I have repaired and that didnt work, i tried to look in the files for something to edit and find nothing. 

What shall i do?

Edit: Now it just crash when i try to load in my world

There is a change that there is one broken province, copy every raw province you have into province folder.
If this doesn't help try this:

Check that you have:
In config.json file, check that you have province numbers: ID+1
files:
in folder scenarios: testScenario; Age of civilization.
in folder province_names: file names that in code have same count of provinces like your map.
in folder data: regions

Check if there is every province in province folder! (don't run army position editor, it's broken)

Edited by Wersjon

Share this post


Link to post
Share on other sites

It still crashes, i have tested to remove the new provinces i made since the last time i did a test but now my old provinces that did work earlier now also crash the game.

I also tested i set the NumberOfProvinces: to NumberOfProvinces: 1, with just one province but still it crashes,

I have tested to do as you wrote but still crashes. I wish their was a crash log or something so i could see or link it.

Share this post


Link to post
Share on other sites
28 minutes ago, Eldrac said:

It still crashes, i have tested to remove the new provinces i made since the last time i did a test but now my old provinces that did work earlier now also crash the game.

I also tested i set the NumberOfProvinces: to NumberOfProvinces: 1, with just one province but still it crashes, 

I have tested to do as you wrote but still crashes. I wish their was a crash log or something so i could see or link it.

It needs at least two* province in game files.
do you have any scenarios in?

Edited by Wersjon

Share this post


Link to post
Share on other sites
1 hour ago, Eldrac said:

I have 2 new fresh provinces and it crashes.

I have tested with no scenarios and with scenarios, no luck 😐

can you share me files or show photos of every folder (config files, Age_of_Civilization files)?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Never, never change the army position. It curses your game forever and if you want your map to work again you will need to delete and re-install the game, but don't forget to make a backup of your map first.

Share this post


Link to post
Share on other sites
1 minute ago, Chexier said:

Never, never change the army position. It curses your game forever and if you want your map to work again you will need to delete and re-install the game, but don't forget to make a backup of your map first.

It doesn't 😛

Share this post


Link to post
Share on other sites
6 minutes ago, Wersjon said:

Please quote me, it will make easier for me to see you replying.
image.png.79394676e44b564c5ed0f45dbcb73a9b.png
^^^ can you send me this file? (Age_of_Civilization) (if* it was the same like earlier you should add new line):
testScenario;

Sorry for not quote 😃

Age_of_Civilizations

Share this post


Link to post
Share on other sites
6 minutes ago, Wersjon said:

I've got 2 provinces to work:
3F9F2DE2DA0D1786F25C2D94F5B80567043C476C

Wait what? But why didnt the game give them to me when i repaired the game? I did have them in template folder before i clicked on the army thing and after i deleted my map folder and repaired it they never showed up so i thought "Maybe Lukasz made an update or something"

Well i feel silly now

Edited by Eldrac

Share this post


Link to post
Share on other sites
10 minutes ago, Eldrac said:

Wait what? But why didnt the game give them to me when i repaired the game? I did have them in template folder before i clicked on the army thing and after i deleted my map folder and repaired it they never showed up so i thought "Maybe Lukasz made an update or something" 

Well i feel silly now 

is it fixed now?
if yes, please change topic name to:
[Fixed]Game crash after army position editor
(to change name click, and hold for 2-3 secs topic name)

Edited by Wersjon

Share this post


Link to post
Share on other sites
2 minutes ago, Wersjon said:

is it fixed now?
if yes, please change topic name to:
[Fixed]Game crash after army position editor

Yes every thing works now =D, except for province 0 and 1 being GIANT for some reason while they other being fine even if i making sure with the ocean continent thing

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...