clevercat 0 Posted October 27, 2024 Kupiłem grę w dniu premiery, mam już w niej ponad 20 godzin i zmieniłbym kilka rzeczy. 1. Sojusze, irytujące jest to, że nie możemy podbić całego sojuszu, tylko państwo, któremu wypowiemy wojnę, tym bardziej, że rozejm trwa aż 7 lat. Szkoda też, że nie możemy tworzyć jednego sojuszu z wieloma państwami tak jak w AoH2. Zmniejszyłbym również chęć AI do zawierania sojuszy, ponieważ po roku gry prawie każdy kraj ma jakiś sojusz. 2. Unie, ultimatum - naprawdę brakuje mi tych funkcji. 3. System wasali, czyli większą kontrolę seniora nad wasalem. Mam na myśli możliwość zawarcia pokoju przez seniora jeśli obce państwo wypowie wojnę jego wasalowi, możliwość wezwania do walki przez seniora innych wasali jeśli obce państwo wypowie wojnę jego wasalowi i możliwość pokojowej aneksji wasala. 4. Bardzo fajną funkcją byłby też gromadzenie dóbr i możliwość handlu nimi z innymi cywilizacjami. Łukasz, bardzo proszę o rozpatrzenie moich sugestii i ewentualną odpowiedź 🙏, miłego dnia. Quote Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...