Rodak Polak 597 Posted February 27, 2024 (edited) Jak będzie działać opcja rywali? Ponieważ zauważyłem, że po włączeniu gry automatycznie kraj ma rywali? Będzie można sobie wybierać rywali czy może będą odgórnie ustaleni zawsze ci sami podczas każdej rozgrywki? Ja wolałbym, żeby to zależało od losowych relacji z państwami na początku gry (raz żeby Imperium Osmańskie lubiło się z Cesarstwem Bizantyjskim, a innym razem żeby się nienawidzili. Dzięki losowym relacjom i rywalom na początku rozgrywki każda rozgrywka będzie się różnić od siebie dzięki czemu gra będzie ciekawsza). Niestety na mapie brakuje niektórych liter (np. polskich znaków. Chyba również znaków tureckich) Mapa wygląda rewelacyjnie!!! Bardzo doceniam rozdrobnienie księstw śląskich. Liczę również, że pojawi się scenariusz z roku 1368 🙏 Jeszcze jedna uwaga odnośnie armii rywala. Proszę żeby to czy armia rywala jest widoczna czy nie zależało od poziomu trudności. Na najtrudniejszym poziomie nie powinniśmy wiedzieć o armii przeciwnika ani czy ma generała ani jakie ma jednostki ani ile ma jednostek. Jedyna dostępna informacja na najtrudniejszym poziomie powinna dotyczyć obecności armii - tylko wiemy, że jakaś armia rywala jest na jakiejś prowincji, ale nic poza tym Możliwość zaoferowania białego pokoju tylko przez stronę, która wygrywa wojnę też uważam za rewelacyjne rozwiązanie Edited February 27, 2024 by Rodak Polak Quote Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...
Wiktorek 4 Posted February 27, 2024 Ja bym chciał zobaczyć screen'a z gry jak wyglądają prowincje polskie Quote Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...
Rodak Polak 597 Posted February 27, 2024 Just now, Wiktorek said: Ja bym chciał zobaczyć screen'a z gry jak wyglądają prowincje polskie Jest screen z Zakonu Krzyżackiego. Tam widać Pomorze, Mazury, Mazowsze Quote Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...
Łukasz Jakowski 13,363 Posted February 27, 2024 Wybieranie rywali nie jest jeszcze zrobione i inne rzeczy też wbladew5, Wayne23lololh, Rodak Polak and 1 other 1 3 Quote Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...
Łukasz Jakowski 13,363 Posted February 27, 2024 https://store.steampowered.com/app/2772750/Age_of_History_3/ Unity, Outlawexperience, wbladew5 and 1 other 4 Quote Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...
BasaraMestre 49 Posted February 27, 2024 58 minutes ago, Łukasz Jakowski said: https://store.steampowered.com/app/2772750/Age_of_History_3/ Your Deadbeat Mercenary Wayne23lololh 1 Quote Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...
Wiktorek 4 Posted February 27, 2024 (edited) 1 hour ago, Łukasz Jakowski said: https://store.steampowered.com/app/2772750/Age_of_History_3/ dzięki tylko części polskich znaków brakuje Edited February 27, 2024 by Wiktorek Quote Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...
marszalek 16 Posted February 27, 2024 (edited) Ciekawe czy okrążenia będą miały sens . Edited February 27, 2024 by marszalek Quote Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...